BIOGRAFIJA

Miroslav Savatić

sertifikovani praktičar rekonektivnog isceljivanja i rekonekcije

Rođen sam 4. avgusta 1971. godine u Valjevu, gde i danas živim. Za sebe mogu reći da sam srećan čovek koji živi u divnom braku sa suprugom Mirom i da, iako sam u odnosu na broj godina duhom dosta mlađi, ponovo proživljavam mladost od najranijih početaka i da beskrajno uživam uz odrastanje svoga sina Vuka.

Sa ove životne distance, gledajući u nazad svi proživljeni periodi, i oni laki i oni reklo bi se teški, imaju jaku vezu i smisao, neraskidiv lanac događaja, za moj današnji život, život srećnog čoveka koji je, mnogo puta nesvesno (naravno spoznao sa vremenske distance) ostvarivao svoje snove – u sferama poezije, muzike, enigmatike, grafičkog dizajna … i samog zivota uopste.

Ipak, knjige su nekako prelomne za bitne faze mog života. Moja prva objavljena knjiga 1998. godine bio je veliki preokret, veliki motiv da mogu, jak vetar u leđa i veliki korak ka ostvarenju narednih snova. Moja treća (doduše koautorska) objavljena knjiga 2001. godine dovela je u moj život moju današnju suprugu i zajedno sa njom veliki životni zaokret i kurs kojim plovimo čvrsto i zajedno – napred.

Onda nailazi period gde je dosta knjiga prošlo kroz moje ruke – što kao čitaoca, što kao priređivača kroz poslove grafičkog dizajna – izdvajam „Ohridski prolog“ Vladike Nikolaja Velimirovića, izdanje iz 2007. (na kom sam grafički radio i jako sam ponosan na to) knjiga koja mi je višestruko otvorila poglede na veru, na saznanja, na odbacivanje zabluda i neznanja uz koja sam rastao a koja je došla u pravom trenutku da me od običnog, poput većine ljudi, vernika, preobrati u istinskog i koja me je učvrstila u veri. Godine 2010. dolazi knjiga „Kaluđer koji je prodao svoj ferari„, knjiga kojoj sam se dugo opirao jer sam slutio njenu tematiku kao romana – ali pročitavši je uopšte je više nisam gledao kao roman već kao zbirku pozitivnih afirmacija i misli, koje su se upecale za moj um a koje sam kasnije (otvorivši se za takve vibracije) sretao samo u drugačijim formama (u stručnoj psihološkoj literaturi, u teološkim knjigama i zapisima, na nedeljnim liturgijama …) – i shvatio na vreme gde je tajna tj. šifra za sreću i uspeh – samo i jedino u nama samima. Deluje tako jednostavno za izreći ali …

Peta značajna knjiga u mom životu, koja opet donosi ostvarenje davnog sna da mogu na neki nesvakidašnji način da pomognem ljudima oko sebe (a da se to ne svodi na fizički rad, pozajmicu ili lepu reč) je „Rekonekcija – iscelite druge, iscelite sebe“ autora dr. Erika Perla. Ovo doživljavam kao nagradu za dostignute vibracije u radu na samom sebi, za sva znanja i saznanja koja sam do sada stekao a koja su samo kap u odnosu na more znanja koja se otvaraju.

Sa sigurnošću danas radim sve ono što volim. Opušten, smiren. Želim svim ljudima da pronađu, pre svega, sebe i da iskreno sagledaju – opet sebe, sve vrline, mane i da postave sebi jasne ciljeve. Jer, svi mi možemo i imamo pravo jedino da menjamo – sebe. Rezultati sigurno dolaze.

Iskreno sam zahvalan, uvek i svuda, Gospodu Bogu na svim znanjima i iskustvima koja mi je podario.